Hitta balansen med naturens hjälp

De flesta vill leva ett balanserat liv, men det är tyvärr ofta lättare sagt än gjort. Det ställs så höga krav på oss idag och det kan vara svårt att hinna med allt som måste göras. Att lägga tid på att vila, egenvård och bara på att vara kan kännas långt borta. Men det finns flera sätt som vi kan hitta balansen på. Växter och svampar som är adaptogena är ett utmärkt hjälpmedel.

Det här är adaptogener

Om du vill känna dig piggare, ha klarare sinne, bli lugnare eller ha bättre stresstålighet ska du titta närmare på adaptogener. Det är växter och svampar som hjälper till att hålla kroppen i homeostas, en balans som behövs för att kroppen ska vara så hälsosam och harmonisk som möjligt.

Hemply Balance har väldigt bra information om hur det fungerar, så ta gärna en titt på deras nya Adaptogener för att se vad deras spännande tillskott innehåller och hur det fungerar. De har kombinerat växter och svampar med adaptogena egenskaper för att stärka kroppen och sinnet på olika sätt. Deras produkt Cloud Free innehåller till exempel adaptogena växtextrakt som har formulerats för att ge extra energi under dagen, inklusive Tulsi och Ashwagandha.

Adaptogener påverkar cellernas förmåga att anpassa sig till stress och yttre påfrestningar. En del adaptogener påverkar hur mycket av stresshormonet kortison som frisätts och det kan hjälpa till att hantera stressiga situationer. Även långvarig stress. Andra adaptogener kan hjälpa cellerna att tillverka mer neuropeptid Y som reglerar aptit och humör. Kroppens förmåga att anpassa sig till fysisk stress kan därmed bli hjälpt och det inkluderar självförvållad stress som träning.

Att leva ett balanserat liv

Det är bara du som vet vad ett balanserat liv innebär för dig. Det kan till exempel handla om att ha tillräckligt med tid för vila och eftertanke, eller att du äntligen kan sova bra efter en lång tid sömnlöshet. Eller så kanske det innebär att du får lite mer energi, så att du äntligen orkar med allt det där som du vill göra. Vad det än betyder för dig så är det viktigt att veta att du kan få hjälp på vägen till ett mer balanserat liv.