Heminredning – inred för våren

När snön ligger tjock och temperaturen sjunker långt under nollan kan våren kännas långt borta men tiden går snabbare än man kan tro. Rätt som det är står du där med våren runt knuten och tusen saker som du måste göra. Är det då inte bättre att börja lite för tidigt istället?

Vårens inredning

Vad är då inredning som passar med våren? Meningen med att inreda för våren är att fira att vintern äntligen tagit slut och vi går mot ljusare tider. Den tuffa perioden är över och nu blir det bättre igen. Därför rekommenderar många inredningsproffs att du ska satsa på värme, öppenhet och frihet. När våren kommer är det dags att sluta stänga dörrarna och istället öppna våra hem och släppa in solen.

Det första vi rekommenderar är att byta ut dina gardiner till ljusa och lätta tyg som gärna är något genomskinliga. Nästa steg är att kolla var i hemmet dina speglar är placerade. Även ett litet rum kan kännas mycket större och luftigare med en taktiskt placerad spegel.

Våren är också en tid för förändring, en tid när allt börjar vakna på nytt och det är dags att ta tag i det som fortfarande ligger och släpar. Därför är våren det perfekta tillfället att se över dina försäkringar. För alla oss som bor i villor finns det nästan alltid något att tjäna på att jämföra och byta försäkring. Varför inte ta tag i det redan denna vår?

Inred med växter

En annan sak som kommer skapa en känsla av vår i alla hem är växter. Om du inte redan har flera olika krukväxter är detta en av de första sakerna som du bör fokusera på. Inget skiker vårinredning så mycket som några snygga krukväxter på fönsterbrädan, specielt inte när de börjar spricka ut i blom fram mot sommarkanten.

Som om inte allt det vore nog hjälper växterna också på många andra sätt. De luktar gott och de kommer att rena luften och bilda syre vilken ger dig ett fräshcare hem under våren. Det kan aldrig gå fel med blommor och andra växter, speciellt inte under våren.