Tips: testa bambustrumpor nästa gång

Alla vet vad bomullsstrumpor är, men har du hört talas om bambustrumpor? Bambukläder är väldigt trendiga just nu och det finns många anledningar till det.

Till skillnad från alla andra typer av strumpor har bambustrumpor många fördelaktiga egenskaper. De har antiallergiska och antibakteriella egenskaper, samtidigt som de är silkeslena och otroligt sköna. Varför inte prova ett par snygga bambustrumpor som passar till allt från sneakers till dina bästa kängor?

Hur gör man strumpor av bambu?

Bambustrumpor är tillverkade av trådar av tätt sammanvävda bambufiber som har antibakteriella egenskaper. Bambufiber blandas också med andra fibrer för att tillverka kläder. Det krävs dock minst 80 % bambufiber för att det ska ge alla fördelar från bambu.

Även om du kanske är medveten om att dessa strumpor är mjuka och bekväma på fötterna, kanske du inte känner till några andra unika fördelar med bambustrumpor. Många som testar att använda bambustrumpor under en period tycker att de är fantastiska och vägrar att använda någon annan sorts strumpor. Läs mer om de 5 bästa fördelarna med bambustrumpor nedan.

Bambustrumpor är miljövänliga

Bambu är ett fantastiskt naturligt material. Bambuväxten absorberar växthusgaser och producerar 35 % mer syre än samma antal träd. Växten kräver även lite eller inga bekämpningsmedel.

Dessutom förbrukar bambu kväve och det hjälper till att behandla vatten- och markföroreningar och minska erosion. Bambu växer blixtsnabbt och kan snabbt återplanteras efter att det har skördats.

Bambu är känt som en förnybar naturresurs som är lätt att underhålla och tål vattenbrist, till skillnad från bomull. Så det är ganska enkelt att tillverka material av hög kvalitet från bambu.

Dessutom innehåller bambufibrer inga kemikalier. Medan en kemisk process används för att omvandla bambu till viskosfibrer, försvinner kemikalierna vid eftertvätten och det finns inga skadliga rester kvar på fibern. Bambutyger är icke-allergena och fria från kemikalier.

Supermjukt som siden

Många tycker att mjuka strumpor är mer tilltalande. Bambustrumpor är sidenliknande och därför väldigt mjuka. Faktiskt mjukare än bomull och syntetiska material.

Bambustrumpans mjukhet minskar friktionen i dina skor. Det betyder att dina fötter inte riskerar att få blåsor. Dessutom är mjuka strumpor mer bekväma och härliga att ta på.

Antibakteriella och hälsosamma

Bambu har antibakteriella egenskaper på grund av ett antimikrobiellt biomedel som finns naturligt i fibern. Detta medel stöter bort både skadedjur och andra irriterande ämnen. Det är därför bambu kan odlas naturligt utan bekämpningsmedel. Bambustrumpor består också av dessa egenskaper eftersom de är tillverkade av bambufiber. Så de kan också bekämpa svamp, bakterier och andra negativa biverkningar. Om du har massor av bakterier på fötterna riskerar du att få hälsoproblem. Dessa strumpor av bambufiber minskar antalet bakterier på dina fötter och håller dem friska.

Tar bort lukter och fukt

Att ha fukt runt fötterna när du har skor och strumpor på dig hela dagen kan vara obehagligt. Dina fötter måste hålla sig torra och fräscha, eftersom det ser till att du inte utvecklar hudproblem eller får en svampinfektion.

Bambustrumpor är designade för att skydda dina fötter mot fukt eftersom fibern är absorberande och andas. De absorberar fukt på fötterna som leds bort och det håller fötter och strumpor torra hela dagen. Bambustrumpor absorberar fyra gånger mer fukt än bomullsstrumpor. Fibrerna i bambustrumpor är ihåliga, vilket gör att de kan ta in mer fukt. Bambustrumpor är även temperaturreglerande eftersom de andas. Det gör de svala på sommaren och varma på vintern.