Muskler som passar för ridning

Det är härligt att lära sig rida. Du känner en stark och energisk häst under benen, och det kan ge dig en frihet som du bara anar. Samtidigt så kan det vara jobbigt. Det krävs en hel del av ryttaren och du blir stark när du håller på. Men det är ju inte alla musklerna som jobbar samtidigt. Och det är också lätt att göra fel, allt beror faktiskt på hur du sitter i sadeln.

Att lära känna sina muskler kan vara en bra början för att bli en bättre ryttare. Ridning handlar mycket om teknik, men också hållning. Hur du sitter i sadeln kan göra dig skickligare. Samtidigt så hjälper det dig att undvika skador. För att inte glömma hästen. Den trivs med att ryttaren har kontroll. Inte är spänd eller har svårt att följa med rörelserna. Så du har allt att vinna på att lära dig mer om musklerna.

Kombinera två världar

En del har tagit det hela lite längre. Först lärt sig rida, och göra det väl. Sedan ta reda på hur musklerna fungerar och tillämpa det på sin sport. Resultatet låter inte vänta på sig. Riktigt duktiga ryttare som inte sitter snett eller är spända. Som kan leda sin häst till ännu större framgångar. Samspelet mellan de två är viktigt. Att båda mår bra efter avslutat pass. Inte bara ridlektioner, utan även fysioterapi.

Så dels kan du få lära dig om hur du ska rida och sitta i sadeln. Sedan tar de hand om dina muskler och leder efteråt. För det är lätt att bli trött och sliten av sporter. Du behöver skötas om lite extra och få hjälp att använda din kropp på rätt sätt. Besök hemsidan och se allt de har att erbjuda.

Mycket roligt med ridning

All sport och motion är bra för dig. Men när de involverar djur, som är fallet med ridning, så blir det något speciellt. För en del är det en form av terapi, att ta hand om hästen och lära sig kontrollera den. Andra gör det av andra orsaker, bara för att det är kul. Viktigt för barn att ha kontakt med hästar och få lära sig rida.

På många håll finns det speciella ridskolor eller lektioner. En del är för barn. Andra inriktar sig på sits och ekipageträning. Du kanske vill rida i skogen, hoppa eller något annat som hästar är så bra på. Och så finns det ibland möjlighet till ryttarmassage eller fysioterapi. Det blir som grädden på moset.