Gör det fint i sommarstugan till nästa år

Sommaren är snart förbi, men det finns fortfarande tid kvar att renovera sommarstugan inför nästa säsong. Eller varför inte använda sensommarens och förhöstens sköna helger till att fixa och dona? Man behöver faktiskt inte renovera under sommaren, utan det är helt okej att vänta på höstens svala dagar. Under sommaren är det kanske bättre att njuta av sommarstugan, bada i sjön och grilla i trädgården. Lämna istället jobbet till hösten.

Tapetsera och måla

Lite tapeter och några lager färg kan göra under för sommarstugan. Både inomhus och på fasaden om du har ett trähus som måste målas om regelbundet för att fortsätta vara fint. Se till att du målar fasaden när väderprognosen visar att det inte ska regna flera dagar i sträck. Välj även rätt färg och kolla gärna upp vilken färg som användes tidigare för att matcha. Ibland kan man behöva skrapa fasaden innan man börjar måla.

Tapeter är magiskt när det kommer till att ge sommarstugan ett ansiktslyft. Det kan vara snyggt med mönstrat, men tänk på att vissa mönster kan få rummet att se mindre ut. Har du ett litet rum ska du satsa på små mönster istället för stora. Ett tips är även att måla tak och golv vita för att förstora rummet en aning.

När du ska renovera mer än bara estetiskt

Är det mer omfattande renoveringar som måste göras så kan priserna dra iväg rejält. Du kanske måste byta ut avloppet till sommarstugan, eller kanske helt enkelt vill fixa ett nytt system så att ni kan få in dricksvatten direkt till köket? Då tipsar jag om ett besök hos Markgrossen där du kan hitta allt du behöver till ett mycket bra pris. Där hittar du även utrustning och verktyg för att lägga grund eller sätta dit nya dräneringsrör.

Tänk på att alltid kolla upp vilka ansökningar du måste göra till kommunen innan du sätter igång. Du måste till exempel alltid ansöka hos kommunen om du ska göra några förändringar med avloppet.